Comfort met een slim huis

  • Comfort
  • Veiligheid
  • Klimaat- en lucht kwaliteit beheersing
  • Taalassistent
  • Beveiliging
  • Home entertainment
  • Energie beheer
  • Verlichting

Een slim huis is meer comfort, meer veiligheid, meer energie-efficiëntie.
Je koffiemachine begint met het zetten van je eerste kopje van de dag zodra je wekker in de slaapkamer afgaat. 
De verwarming gaat uit als je een raam opent. 
Herinner je je om alle deuren en ramen te sluiten toen je het huis verliet? 
U hoeft slechts één keer naar uw smartphone te kijken voor geruststelling Toch iets vergeten?, je kan het op aftand corrigeren.
Door schoonmaakrobots hoeven we geen tijdrovende en vervelende klusjes in huis te doen.
Buitencamera’s waarschuwen ons voor verdachte activiteiten. 

Om alles waar te maken wat wij zeggen zijn wij dealer geworden van Netatmo, HUE, iRobot, Somfy deze zal de komende tijd worden uitgebreid..

Een slim huis bestaat uit;

Dit is niet langer alleen een visie op de toekomst: al een deel van alle huishoudens in de Nederland gebruikt minstens één smart home-applicatie.

Voordelen van een slimme woning
1) Meer wooncomfort: 
Van grasmaaien en stofzuigen tot koffie zetten – in een slimme woning kunnen veel taken eenvoudig worden overgedragen. Verlichting, smart tv’s of muzieksystemen zijn eenvoudig te bedienen met een app of spraakopdracht. 
Bediening van apparaten met spraakopdrachten verhoogt ook de kwaliteit van leven van ouderen of mensen met een beperkte mobiliteit. Het kan zelfs levensreddend zijn: in geval van nood kunt u hulp krijgen door simpelweg om hulp te roepen of door de sensoralarmen te gebruiken als er geen telefoon binnen handbereik is. 
2) Energie besparen: 
Met slimme bedieningselementen kan het energieverbruik aanzienlijk worden verminderd. 
Slimme thermostaten regelen de kamertemperatuur automatisch als er niemand thuis is. 
Bovendien kan de verlichting ook nauwkeuriger worden afgesteld. U bespaart dus niet alleen kosten, maar helpt ook mee aan de bescherming van het milieu.
3) Meer veiligheid: 
Tot een bepaald punt kan een slim huis bescherming bieden tegen indringers. Alarmen en bewakingscamera’s kunnen worden geactiveerd met behulp van bewegingssensoren met gebeurtenistriggers. Inbraken kunnen worden opgenomen op een smartphone. 
Om indringers echter in de eerste plaats af te schrikken, kunnen jaloezieën willekeurig worden geopend en gesloten of kan er luide muziek worden gespeeld in huis, zelfs als er niemand thuis is.De juiste sensoren voor de juiste data
Slimme huizen werken via communicatie met elektrische apparaten. Sensoren registreren gegevens die naar aangesloten apparaten worden verzonden, waardoor de beoogde sequenties worden geactiveerd.
Sensoren spelen een bijzonder belangrijke rol. 
Ze moeten een breed scala aan verschillende toepassingen bestrijken. Er zijn verschillende sensoren die geschikt zijn voor gebruik in een Slim Huis. Met behulp van versnellingssensoren kan een Slim Huis herkennen of een persoon in huis is gevallen en een gepaste reactie activeren. 
Deze sensoren detecteren ook of een raam open of gekanteld is, bijvoorbeeld. Temperatuursensoren en vochtigheidssensoren;
Ideaal voor het regelen van de binnenomstandigheden.
Samen met een actief ventilatiesysteem kan de vorming van schimmel worden voorkomen. 
Druksensoren zijn ook geschikt voor gebruik in een Slim Huis, bijvoorbeeld als onderdeel van een inbraak alarmsysteem. 
Als er bijvoorbeeld een raam kapot gaat of een deur wordt geopend, detecteert de sensor de verandering in luchtdruk. 
Voor dergelijke toepassingen zijn deze sensoren vaak een gemakkelijkere en kosten effectievere oplossing in vergelijking met bestaande systemen.

Gebouwen en woningen;
In nieuwe gebouwen worden veel van deze technologieën tijdens de bouw toegepast. 
Als u echter al een woning bezit en er ook van wilt profiteren, kunt u deze eenvoudig achteraf inbouwen en de installatiekosten voor de sensoren laag houden. 
De oplossing; 
Omvat het installeren van sensoren zonder batterijen of kabels die afhankelijk zijn van technologieën die energie op wekken die nodig is voor metingen en gegevensoverdracht. 
Sensoren zijn natuurlijk zeer energiezuinig en als extraatje kan het energiebeheer worden aangepast.

Communicatie via wifi
Een goede WiFi-radiomodule biedt een passende radio-oplossing. Het moet WiFi-gecertificeerd zijn, waardoor niet alleen de communicatie goed is maar zeker ook de beveiliging gegarandeerd is. 
Goede beveiliging functies beveiligingsfuncties zoals Secure Boot en SSL / TLS-V-codering beschermen de module en zijn applicatie tegen aanvallen op afstand. 
Als u meer wilt weten over een slim huis en het IoT, evenals onze sensoren en WiFi-radiomodules, neem dan contact met onze Smart Home Expert op voor een advies.

Wij werken met de volgende merken en wordt uitgebreid in de toekomst.

Apple, Le Grand, Loqed, Netatmo, Philips Hue, Somfy, KNX,