Micro Drip aansluit voorbeelden

Plaatsen van het basisapparaat

Het basisapparaat is een essentieel onderdeel van het Micro-Drip-Systeem. Dit kant-en-klare apparaat vermindert niet alleen de ingangsdruk, maar filtert ook het water. Wanneer je het basisapparaat in het midden van het buizenstelsel plaatst, kun je de lengte van het buizenstelsel verdubbelen zonder dat dit ten koste gaat van de druk en waterstroom. Hierdoor kun je meer planten en bloembedden bewateren met één enkel Micro-Drip-Systeem.

Het basisapparaat bevindt zich aan het begin van het buizenstelsel

Het basisapparaat bevindt zich in het midden van het buizenstelsel

Wanneer je de wateraanvoer verlengt met behulp van een 25mm Tyleen slang op een andere locatie, kan dit helpen om de juiste druk te behouden. Om te beginnen met het Micro-Drip-Systeem op de gewenste locatie, kun je daar een 8254-20 buishouder plaatsen. Zo zorg je ervoor dat de druppelbuis stevig vastzit en niet beweegt door de waterstroom.

Water stopcontact 8254-20 met draaibare aansluitstuk. Met koppelstuk 2761 sluit je deze aan op de Tyleen water aanvoerbuis.

De drukverdeler, basisapparaat 1000 koppelen op het waterstopcontact. Haal de aansluiting los op het waterstopcontact en haal de aansluiting zijde los op het basisapparaat . Zodra deze los zijn kan je het basis apparaat schroeven op het waterstopcontact. Let op dat de rubber ring er tussen blijft ander treed er druk- en water verlies op.
Doordat je een deel van het waterstopcontact ingraaft zal het basisapparaat op de aarde kunnen liggen. Deze mag nooit ingegraven worden!

Aansluiting voorbeeld Gardena Basisapparaat 13333 op een Gardena Waterstopcontact 8254