Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Gardena keuze hulp zone schakeling

Een zone verdeling is vaak nodig wanneer je een besproeiingssysteem met meerdere sproeiers en/of borders gebruikt. Of dit nodig is, hangt af van de uitkomst van de emmerproef* en het type sproeiers dat je gebruikt.

Je kunt natuurlijk handmatig de Gardena kraanverdeler gebruiken om de sproeiers aan te zetten. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen.

Wij gebruiken vaak de 6-weg waterverdeler Gardena art.nr. 1197-20 of een V3 box art.nr 1255-20 waarin maximaal 3 ventielen kunnen worden geïnstalleerd voor 3 zones, wat vaak genoeg is. Een 6-weg waterverdeler is ook te gebruiken voor aansluitingen met een 25mm water aanvoerbuis echter hierbij kan je maar 4 zone’s gebruiken door ruimte gebrek van de 25mm koppelstukken op de verdeler.
Elke ventiel is dan een zone en wordt door een computer aangestuurd.
De schakeling tussen de zones kan plaatsvinden via een app op je smartphone via het Smart systeem (bereik over de hele wereld).

Let op dit is niet mogelijk met een Bluetooth watercomputer !

Naar de winkel 1197-20 hier en voor de V3 box hier.

  • Emmerproef

Hiermee wordt bedoelt hoeveel tijd het kost om een emmer te vullen als je deze aansluiting gebruikt gaar worden . De vultijd van een emmer meten is eenvoudig, draai de kraan van je wateraansluiting helemaal open en vul een 10-liter emmer water. Meet het aantal seconden voor de emmer vol is de warde hiervan is het uitgans punt voor een goed bewatering systeem