Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Gardena Pop-Up sproei techniek

Het Gardena bewateringssysteem is een uitstekende keuze voor iedere tuin vanwege de veelzijdigheid en flexibiliteit. Het systeem kan gebruikt worden in combinatie met automatische sproeiers of met losse aansluitingen waarbij je bijvoorbeeld een extra kraan of sproeier kan aansluiten op een waterstopcontact. Hoewel het systeem op meerdere manieren kan worden opgebouwd, worden in de meeste gevallen sproeiers gebruikt.

Gardena biedt maar liefst 10 verschillende soorten sproeiers aan, waardoor je een groot oppervlak effectief kunt besproeien met zo min mogelijk waterverbruik. Het kan even duren om de juiste plaatsen te vinden om de sproeiers te installeren, maar je kunt een goede maattekening gebruiken om dit proces te vergemakkelijken.

Kortom, het Gardena bewateringssysteem is ideaal voor elke tuin vanwege de veelzijdigheid en het brede scala aan sproeiers en aansluitingen. Door zorgvuldig te plannen en de juiste sproeiers te kiezen, kun je gemakkelijk en efficiënt water besparen terwijl je tuin er op zijn best uitziet.

Onbeperkt Pop-Up sproeiers mogelijk ?

Het makkelijk antwoord is, Nee dit is niet mogelijk. 

Elke Pop-Up sproeier heeft een eigen waarde, en deze waarden veranderen afhankelijk van de instellingen van de sproeier. Afhankelijk van de instellingen tussen de 0 en 360 graden, verandert ook de aansluitwaarde. Op dit moment zijn de waarden van de nieuwe sproeiers nog niet bekend.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het startpunt van het bewateringssysteem kan variëren, afhankelijk van de bron: kraan, bron of pomp. Elke bron heeft zijn eigen aansluitwaarde. Het is belangrijk om deze waarden te weten om ervoor te zorgen dat het systeem correct functioneert. Sommige pompen geven deze waarden aan, maar als dat niet het geval is, moet je een emmerproef uitvoeren om de waarden te bepalen. Als je deze waarden niet kent, is de kans op een slecht functionerend systeem zeer reëel.

Een Emmer en een stopwatch (emmerproef)

En hoe je je waterstroom meet? Goede vraag! Pak een stopwatch (smartphone) en een emmer van 10L  en ga bij de kraan staan die jij gebruikt of wilt gaan gebruiken voor je bewateringssysteem. Draai je kraan helemaal open, zet de emmer eronder  en start je stopwatch. Wanneer de emmer bij de 10L is stopwatch stoppen. De tijd die je nu hebt gemeten is de basis waarde voor een goed bewatering systeem in uw tuin.

Ingewikkeld? bel ons dan wij helpen graag via een van onze adviezen Onze experts kunnen je daarna advies geven over het best passende bewateringssyteem afgestemd op de waterstroom.

Pop-Up Catalogus overzicht