Nieuwe Robotmaaiers in 2022 bij Gardena

Een GARDENA robotmaaier is de intelligente oplossing voor gazononderhoud. De SILENO productfamilie heeft voor elke tuin het juiste model. Een slimme robotmaaier is volledig geïntegreerd met het GARDENA smart-systeem en kan overal worden bediend met slechts een tik in de GARDENA smart-app. De robotmaaier is zelfs in staat om onder alle weersomstandigheden nauwe doorgangen en complexe gazons met betrouwbare precisie te maaien. De maaier kan zelfs worden ingezet als het regent voor een perfect verzorgd gazon. Dankzij het lage geluidsniveau merk je er nauwelijks iets van als hij op het gazon staat.

Maar wat veranderd er in 2022 ?

LONA-technologie wordt toegevoegd – individueel, eenvoudig en intelligent
Tuineigenaren profiteren nu al van deze functies maar met nieuwe generatie smart SILENO city en smart SILENO life wordt in 2022 ook de toonaangevende LONA-technologie (Lokalisatie en Navigatie) in het productassortiment geïntroduceerd.
Deze biedt tal van mogelijkheden om de robotmaaier individueel te configureren. De sleutel hiervoor is de GARDENA smart App, die kan worden gebruikt om elke beweging van de robotmaaier in realtime te volgen. Via het slimme systeem kunnen maaigebieden en -tijden snel en eenvoudig worden ingesteld en aangepast aan de automatische beregening. LONA maakt het gebruik van de maaier slimmer dan ooit tevoren.

Een nieuwe benadering van gazononderhoud – individueel op elkaar afgestemd voor perfecte resultaten
De robotmaaier weet ten aller tijde precies waar hij is. Dankzij LONA kan hij een overzicht van de hele tuin krijgen, een plattegrond maken en deze gebruiken bij zijn maaiwerkzaamheden. Deze kaart wordt weergegeven in de GARDENA smart system-app, waarmee de gebruiker hier tal van extra aanpassingen kan maken.

Dankzij de intelligente LONA-technologie kunnen bijvoorbeeld in de virtuele plattegrond van de tuin verschillende zones worden gedefinieerd. De maaiintensiteit en frequentie van hoe vaak de robotmaaier in deze zones wordt ingezet, kan individueel worden bepaald. Hierdoor kan er rekening gehouden worden met verschillende factoren, zoals schaduwrijke plekken waar het gras langzamer groeit, die minder vaak gemaaid kunnen worden of volledig uitgesloten worden van het maaiplan.

Met LONA is het ook mogelijk om de exacte positie van de maaier in de tuinkaart in de GARDENA smart App in realtime te bekijken en te volgen.

2022 is nog maar het begin voor LONA: de nieuwe op GPS gebaseerde technologie is voortdurend in ontwikkeling. Dit zal een geheel nieuwe dimensie geven aan intelligente gazonverzorging. Het GARDENA smart system combineert gazononderhoud en intelligent besproeien in de tuin op een slimme manier en kan snel en eenvoudig worden geïntegreerd in smart home ecosystemen.