Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Het verborgen geheim van de perfect bewaterde tuin – deel 2

Vandaag vertellen we je over het verborgen geheim van de perfect bewaterde tuin. In deze blogreeks nemen we je mee in de toch wel wat ingewikkelde wereld van bewateringssystemen. Als officieel partner van GARDENA® en expert op het gebied van makkelijk tuinieren, bezitten wij over een hoop kennis die wij graag met je delen. We geven antwoord op vragen als; ‘Welk bewateringsysteem past het beste bij jouw tuin?’ ‘Of hoe je er voor zorgt dat je tuin nooit meer droog komt te staan?’ Daarnaast delen we een hoop tips en tricks om ervoor te zorgen dat jij straks meer tijd over houdt om te doen wat je het liefst doet. Genieten van je tuin bijvoorbeeld.

Er is een hele belangrijke stap, voor het bewateren van je tuin, die veel mensen niet weten. We delen dit geheim graag met je en delen tips hoe je deze stap zelf kan toepassen. Want geloof ons, het bewateren van je tuin kan duurzamer, slimmer en ook nog eens volledig automatisch.

Voordat je gaat onderzoeken wat voor een bewateringssysteem passend is bij jouw tuin en je behoeftes, is het belangrijk om te weten wat de waterstroom uit jouw kraan is. Ja, de waterstroom dus niet de waterdruk. Waterstroom is het verborgen geheim van de perfecte bewaterde tuin.

Waterdruk of Waterstroom?

De waterstroom, dus de hoeveelheid water dat uit jouw (buiten)kraan stroomt is daarin essentieel. Wanneer je dit weet, snap je namelijk ook hoeveel water er door jouw slang stroomt en hoe dit verdeeld zou kunnen worden over je tuin. Je bewateringssysteem heeft namelijk een specifieke hoeveelheid water nodig om perfect te kunnen functioneren. De waterstroom geeft inzicht in welke buizen je nodig hebt en welke sproeikoppen heb beste passen bij jouw tuin.

Een emmer en een stopwatch

En hoe je je waterstroom meet? Goede vraag! Dit verbogen geheim verklappen we maar al te graag. Pak een stopwatch (smartphone) en een emmer van 10L  en ga bij de kraan staan die jij gebruikt of wilt gaan gebruiken voor je bewateringssysteem. Draai je kraan helemaal open, zet de emmer eronder  en start je stopwatch. Wanneer de emmer bij de 10L is stopwatch stoppen. De tijd die je nu hebt gemeten is de basis waarde voor een goed bewatering systeem in uw tuin. Onze experts kunnen je daarna advies geven over het best passende bewateringssyteem afgestemd op de waterstroom.

Nu je het verborgen geheim weet van de perfect bewaterde tuin wordt het gemakkelijker je tuin makkelijk en slim te maken!

In het volgende deel vertellen wij je over ‘Voor- en nadelen van het verstoppen van je bewateringssysteem’. Mocht je daar nou niet op kunnen wachten en helemaal klaar zijn met het bewateren van je tuin? Wij helpen je graag verder. Vul dit formulier in en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvend telefonisch advies waarin we samen gaan kijken wat het beste bij jouw tuin en je behoeftes past!

Als officieel partner van GARDENA® bieden wij het GARDENA® smart system aan – dit professionele systeem voor jouw tuin omvat wateroplossingen, gazonverzorging en meer op één plek. Op deze manier ervaar jij meer comfort, vrijheid en de maximale controle over de verzorging van je tuin. Zodat je tijd over houdt om te doen wat je het liefste doet. Genieten van je tuin bijvoorbeeld.