Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.
Het waterverbruik neemt exponentieel toe, en onderzoek van het RIVM toont aan dat er tegen 2030 grote drinkwatertekorten zullen ontstaan. Dit vereist de winning van maar liefst 102 miljoen kubieke meter extra water. Regionale tekorten zijn nu al merkbaar en zonder maatregelen kunnen veel bedrijven problemen ondervinden. Steeds meer bedrijven, zoals recreatieparken en campings, kunnen niet uitbreiden omdat waterbedrijven de capaciteit bij pieken niet kunnen garanderen. Daarnaast wordt verwacht dat de drinkwaterprijs de komende jaren met 30% zal stijgen, vooral voor grootverbruikers. Hierdoor zien bedrijven steeds vaker de voordelen van het recyclen van regenwater.
In België is de hemelwaterverordening aangescherpt, met maatregelen zoals grotere regenwaterputten en meer waterinfiltratie. Ook Nederland zet stappen om waterverbruik te verminderen. De overheid streeft naar een vermindering van 20% in drinkwaterverbruik tegen 2035. De grootste waterbedrijven in Nederland committeren zich aan deze doelstelling.
Door gefilterd regenwater te gebruiken voor de wasmachine, tuin of toiletspoeling, kun je besparen op kostbaar drinkwater. Regenwater bevat geen kalk en is daardoor beter voor de was dan drinkwater. Met een regenwatersysteem wordt regenwater opgevangen, gefilterd en teruggepompt naar de verbruikspunten binnen het perceel. Veel gemeenten verplichten burgers al om regenwater op eigen perceel te lozen en niet in het riool, waardoor hergebruik ook het riool ontlast.
Regenwaterhergebruiksystemen zijn geschikt voor particuliere woningen, appartementencomplexen, scholen, horeca, campings, vakantieparken, openbare gebouwen en sportcentra. Deze systemen zijn nuttig voor bijvoorbeeld toiletspoelingen en kunnen door bedrijven ook als proceswater worden gebruikt.
Regenwatersystemen en slimme besturingstechnologie. Deze intelligente technologie zorgt ervoor dat de pomp automatisch overschakelt op drinkwater als de regenwaterput leeg dreigt te raken. De put wordt niet bijgevuld met leidingwater, maar het systeem schakelt weer terug naar regenwater na een regenbui. Deze slimme technologie levert meer waterbesparing en garandeert een hogere bedrijfszekerheid.
Regenwater hergebruiken neem contact net ons op wij adviseren je graag.