Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Mijn tuin sproei systeem winter klaar

Elk jaar, vóór de eerste vorst periode, is het winterklaar maken van uw tuin met een Gardena bewatering systeem een belangrijk onderdeel.  

Zelfs als u het water uit het systeem heeft afgetapt, kan het resterende water alsnog bevriezen, uitzetten en barsten in de water aanvoerbuis ondanks deze van tyleen gemaakt wordt. 
Hoewel een tyleen water aanvoer buis kan uitzetten onder druk, kan het water dat binnen blijft de wanden laten scheuren.  
Om het risico op vriesschade aan uw sprinkler systeem te minimaliseren, kunt u uw irrigatiesysteem “winterklaar maken”.  
In de meeste tuinen is het sproeisysteem opgebouwd in zones, deze zones worden door een verdeel box ingedeeld. Deze box vindt u een aantal ventielen met daarop een handmatige oranje schuif, die u kunt omzetten. Als u dit doet zal ook het water uit de ventielen weglopen. 

Echter kan het water niet uit de tyleen aanvoer slang, bijvoorbeeld door verzakking van uw tuin waardoor het ontwatering ventiel niet meer op het laagste punt ligt. Om zeker te zijn dat uw systeem volledig veilig de winter in kan, kunt u overwegen het systeem onder luchtdruk te laten door spuiten.

Heeft u een Gardena Micro Drip systeem voor de borders of potten, dan heeft u een keuze bij het winterklaar maken.

U ruimt het Micro Drip systeem op in de garage of schuur nadat het water er uit is gehaald.
Of u ontlucht het Micro Drip systeem d.m.v. een fietspomp of een luchtbed voetpomp mag ook een elektrische pomp zijn. 
Het is wel raadzaam om dit in delen te doen de slangen zijn erg makkelijk te ontkoppelen en weer aan te koppelen. Heeft u een watercomputer aan de kraan of een pomp bij de sloot dan is het raadzaam om deze ook op te ruimen. 

Wilt u meer informatie of wilt u een abonnement afsluiten dat wij het elke jaar voor u in orde maken, neem dan contact met ons op.

En wanneer het voorjaar weer in aantocht is adviseren wij u om meteen de batterij te vernieuwen mocht u met een watercomputer of smart sensor werken om verrassingen te voorkomen in de zomer.