Buy Now
Product 1 Title

Sample text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nullam nunc justo sagittis suscipit ultrices.

Quantity
$20.00
$17.00

Hemelwater opslag voor hergebruik

Wij u adviseren graag over afvoer hemelwater en opvang.

Capaciteit hemelwaterafvoer berekenen

Wij leveren complete hemelwaterafvoersystemen voor het afvoeren van regenwater van daken, straten en bodem. Een hemelwaterafvoer moet voldoende capaciteit hebben, waarbij zelfs bij stortbuien geen overlast ontstaat. Op verzoek kunnen wij voor u berekenen welke artikelen het beste toegepast kunnen worden, om te zorgen voor voldoende capaciteit van de hemelwaterafvoer. Hierbij gaat dit niet alleen over dakgoten, maar ook hwa buizen en hulpstukken. Als u hemelwater afvoert van uw dak van de woning, schuur of tuinhuis, kan dit hergebruikt worden, dit is goed voor het milieu en uw portemonnee.

kiezelbakken Kiezelbakken

Deze worden gebruikt voor de afvoer van regenwater van platte daken. Een kiezelbak kan voorzien worden van een bladvanger om te voorkomen dat de hwa buis en overig afvoersysteem verstopt raakt. Het assortiment van Wildkamp bestaat uit loden en aluminium kiezelbakken en diverse hulpstukken.

regenton Regentonnen

Een regenton kan, naast het voordeel van het opslaan van regenwater, een sieraad zijn voor uw tuin. Regenwater is in principe beter geschikt voor planten dan leidingwater, doordat er minder kalk en meer mineralen in zit. Ons assortiment bestaat uit regentonnen met een inhoud van 50 tot 350 liter, in diverse kleuren en materialen. Zo leveren wij voor iedere tuin een passende regenton.

Regenwateropvang & hergebruik regenwater regenwateropvang & hergebruik

Het afkoppelen, opslaan en hergebruiken van regenwater wordt steeds populairder, zowel bij bedrijven als consumenten. Het gebruik van een regenwatertank zorgt voor kostenbesparing op leidingwater en is daarnaast ook goed voor het milieu. Wij bieden wateropslagtanks met een inhoud van 500 tot maar liefst 50.000 liter, voor boven- of ondergrondse plaatsing. Ons assortiment omvat:

  • kunststof tanks;
  • betonnen tanks;
  • toebehoren zoals filters, deksels, schachten en koppelstukken.

Regenwaterinfiltratie regenwaterinfiltratie

Met een regenwaterinfiltratiesysteem kan het hemelwater afgekoppeld worden van de riolering en  lokaal in de bodem worden geïnfiltreerd. Dit is goed voor het milieu. Wij leveren een groot assortiment artikelen voor het aanleggen van een regenwaterinfiltratiesysteem zoals infiltratiekratten, -putten, -kolken en -buizen. Naast deze infiltratie producten zijn voor een optimaal en goed werkend systeem ook materialen nodig zoals zandvangputten en geotextielen.

drainage Drainage

Een te hoge grondwaterstand kan veel schade en overlast veroorzaken. Denk aan ondergelopen landbouwgrond, kelders, tuinen en sportvelden. Met drainage wordt water uit de bodem afgevoerd, waardoor het grondwaterpeil effectief wordt verlaagd. Hiernaast kan ook hwa worden aangesloten op drainage voor het afkoppelen van hemelwater op het riool. Ook kan met drainage (regen)water geïrrigeerd worden, denk hierbij o.a. aan het planten van bomen.