Gardena Micro-Drip 2023 ->

Binnen de Productgroep Micro-drip gaat het om het realiseren van een duurzaam waterverbruik met behulp van het Gardena Micro Drip systeem.
Dit systeem kan helpen om het waterverbruik te verminderen door het gericht en efficiënt besproeien van planten en gewassen.
Om een duurzaam waterverbruik te realiseren met het Gardena Micro Drip systeem, is het belangrijk om de juiste producten te kiezen en op de juiste manier te gebruiken.

Micro-Drip elke druppel telt.

Hieronder volgen enkele tips en overwegingen om te helpen bij het kiezen en gebruiken van het systeem:

 • Kies de juiste druppelslangen en druppelaars:
  Het Gardena Micro Drip systeem biedt een breed scala aan druppelslangen en druppelaars om uit te kiezen.
  Het is belangrijk om de juiste te kiezen voor uw specifieke behoeften en omstandigheden, zoals de grootte en vorm van jouw tuin, het type gewassen dat je wil besproeien en de waterdruk in jouw tuin
  Door de juiste druppelslangen en druppelaars te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat het water efficiënt wordt gebruikt en niet verspild wordt.
 • Gebruik waterbesparende functies:
  Het Gardena Micro Drip systeem heeft verschillende functies die kunnen helpen om water te besparen, zoals druppelaars met een instelbare doorstroom en druppelslangen met druppelaars op vaste afstanden.
  Door deze functies te gebruiken, is het het waterverbruik verminderen en kan ervoor zorgen dat jouw planten en gewassen toch voldoende water krijgen.
 • Gebruik een timer:
  Door het Gardena Micro Drip systeem te combineren met een timer, kan je ervoor zorgen dat jouw planten en gewassen alleen water krijgen wanneer dat nodig is. Dit kan helpen om water te besparen en ervoor zorgen dat uw planten en gewassen gezond blijven.
 • Onderhoud het systeem regelmatig: Het is belangrijk om het Gardena Micro Drip systeem regelmatig te controleren en te onderhouden om ervoor te zorgen dat het goed blijft werken en geen water verspilt. Controleer bijvoorbeeld regelmatig op lekkages en verstoppingen en vervang indien nodig druppelslangen en druppelaars.

Water efficiënte bewatering

Bespaart tot 70% van de waterbronnen en transporteert het water direct naar waar het nodig is.

Snelle & eenvoudige instal.

Flexibel te installeren en opnieuw in te delen dankzij de gepatenteerde buisverbinding.

Handig en tijdsbesparend

Indien gebruikt bij een automatische waterregeling maakt u tijd vrij voor andere taken.

Als je overweegt om een Micro-Drip systeem aan te schaffen, zijn er een aantal dingen die je vooraf moet weten.
Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Waterdruk: Het is belangrijk om de waterdruk van je watervoorziening te kennen voordat je een Micro-Drip systeem installeert.
  Het systeem werkt het beste bij een druk van 1 tot 4 bar. In Nederland is de kraandruk meestel +/- 2 bar. Als de druk hoger is, kan het systeem overstromen of de slangen kunnen barsten. Gardena gebruikt o dit te voorkomen een drukregelaar bij elke start van een Micro-Drip Systeem.
 2. Waterverbruik: Micro-Drip systemen zijn ontworpen om water te besparen, maar het is nog steeds belangrijk om te weten hoeveel water je systeem verbruikt. Dit kan helpen om verspilling te verminderen en de kosten te beheersen.
 3. Installatie: Het is belangrijk om de installatie-instructies zorgvuldig te volgen om ervoor te zorgen dat het systeem goed werkt en er geen lekkages zijn. Als je niet zeker bent van je installatievaardigheden, overweeg dan om een professional in te huren om het systeem te installeren.
 4. Onderhoud: Een Micro-Drip systeem heeft regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat het goed blijft werken. Dit omvat het schoonmaken van de druppelaars en filters en het vervangen van de slangen wanneer nodig.

Door deze punten in gedachten te houden voordat je een Micro-Drip systeem aanschaft, kun je ervoor zorgen dat het systeem goed werkt en helpt bij het besparen van water en geld.

Wat je vooraf moet weten als je een Micro-Drip systeem gaat installeren;

 • Bepaal waar u het basisapparaat wilt installeren. Dat kan zijn bij het beginpunt van het systeem of op een centraal punt in het buizenstelsel.
 • Als het beginpunt van het systeem ver van de wateraansluiting wordt geplaatst, gebruik dan een Pipeline of OGS-slang om de afstand tussen de kraan en het basisapparaat te overbruggen.
 • Zo wordt verlies in waterdruk voorkomen.
 • Let op met keuze drukverdeler waar elk Gardena Micro-Drip system mee begint.
  – Wil je alleen druppelbuis of druppelaars gebruiken gebruik dan Basis apparaat 1000 art. 13333
  – Wil je ook Gardena Micro-Drip sproeiers en druppelaars of druppelbuis gebruiken dan heb je basisapparaat 2000 art. 13310 nodig.

SlimHuisenTuin Micro-Drip keuze hulp maakt het makkelijker.

Elke druppel telt

Wat betaal je eigenlijk voor leiding water in 2023 ?

In 2023 bedraagt de prijs per kubieke meter (m3) leidingwater in Nederland €1,12. Daarnaast zijn er vaste kosten van €119,31 per jaar. Het is belangrijk om te weten dat deze prijzen exclusief de Belasting op Leidingwater (BOL) zijn. De BOL is een milieubelasting die ervoor moet zorgen dat mensen zuinig omgaan met water. De hoogte van de belasting is afhankelijk van het aantal kubieke meters water dat een gebruiker verbruikt. De BOL wordt alleen geheven over de eerste 300 m3.

Slim besproeien – efficiënt watergebruik

Water is een waardevolle hulpbron die zorgvuldig moet worden gebruikt: elke druppel telt. Het is daarom essentieel om de tuin op een efficiënte manier water te geven. De slimme wateroplossingen van GARDENA zorgen ervoor dat elke plant precies de juiste hoeveelheid water krijgt – niet te veel en niet te weinig. Deze bewatering bespaart niet alleen water, maar draagt ook bij aan een optimale plantengroei en gezondheid.

Door gebruik te maken van slimme bewateringssystemen kun je geld en water besparen en tegelijkertijd de groei en gezondheid van je planten verbeteren. Bovendien bespaart het tijd en is het gemakkelijker dan handmatig water geven.

Fijne vakantie
Met het Micro-Drip vakantie bewatering System ben je niet langer afhankelijk van je buren wanneer je op vakantie bent of afwezig moet zijn.
Je hoeft geen instructies meer te geven voor het besproeien van je planten of bang te zijn dat ze niet optimaal worden verzorgd. Meer weten lees hier de brochure vakantie bewatering

Gardena Micro Drip fijn sproeier